Tokrat gostje v podjetju Unistar LC

 

Člani Slovenskega združenja korporativne varnosti smo se 15. novembra 2016 udeležili rednega mesečnega srečanja. Tokrat nas je gostil član združenja Boštjan Špehonja iz podjetja Unistar LC d.o.o . Vsebina tokratnega srečanja je bila povezana z informacijsko varnostjo, ki ima vedno večjo težo znotraj korporativne varnosti posameznih podjetij. Ob uvodnem nagovoru, v katerem je predstavil podjetje, nas je sprejel direktor poslovnih rešitev Rony Plevnik.

Nato je besedo prepustil svojim sodelavcem, ki so skozi predavanje »Microsoft nujno zlo in kako zmanjšam grožnje na obvladljivo raven« podali nekatere rešitve za boljšo informacijsko varnost v podjetjih. Microsoftovo operacijsko okolje je namreč najbolj razširjen operacijski sistem, ki ga vsakodnevno uporabljamo v naših delovnih in privatnih okoljih. Poleg njegove uporabnosti pa se je potrebno zavedati varnostnih tveganj in groženj, ki jih le ta prinaša. Z razumevanjem omejitev in ustreznimi ukrepi na področju informacijske varnosti, lahko omenjena tveganja zmanjšamo na dopustno mejo, ki nam omogoča dokaj varno uporabo interneta/računalnika v naših poslovnih okoljih. Informacijska doba v kateri se nahajamo ne pušča prostora za organizacije, ki se na področju informacijske varnosti zanašajo na srečo in lažno prepričanje, da se njim informacijske vdori in zlorabe ne dogajajo.

Po predavanju so nas popeljali na krajši ogled poslovnih prostorov ter nam pripravili lepo pogostitev. V zaključku se je predsednik združenja izr. prof. dr. Denis Čaleta zahvalil gostiteljem za topel sprejem  in g. Plevniku izročil plaketo Slovenskega združenja za korporativno varnost.

Fotogalerija

 

DSC_0006   DSC_0007

DSC_0008   DSC_0010

DSC_0012   DSC_0017

DSC_0023   DSC_0024

DSC_0029   DSC_0036

DSC_0040   DSC_0043   

DSC_0046   DSC_0049

DSC_0047   DSC_0038

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.
V REDU
Cookies help us deliver our services. By using our services you agree to our use of cookies.
OK