Uspešno zaključen posvet z okroglo mizo - Odgovorno razkrivanje varnostnih ranljivosti

 

Na posvetu z naslovom "Odgovorno razkrivanje varnostnih ranljivosti", ki je v torek 09.05.2017 potekal v soorganizaciji Informacijskega pooblaščenca, SI-CERT-a in Instituta za korporativne varnostne študije se je zbralo preko 130 udeležencev. Tako množična udeležba je pokazala, da je problematika odgovornega varnostnega razkrivanja izredno aktualna in, da ta proces pri svoji izvedbi prinaša mnogo odprtih dilem. V uvodnem delu je ga. Mojca Prelesnik, Informacijska pooblaščenka v kratki predstavitvi podala nekaj osnovnih težišč in odprtih vprašanj, ki so kasneje služili za oporo pri razpravi na okrogli mizi.

Kasneje je dr. Denis Čaleta, predsednik Slovenskega združenja za korporativno varnost skupaj z vabljenimi gosti poskušal odpreti pomembne dileme na področju odgovornega razkrivanja varnostnih ranljivosti. V razpravi so gostje g. Gorazd Božič, SI CERT, g. Tadej Vodopivec, COMTRADE, mag. Damijan Marinšek, Ministrstvo za javno upravo, dr. Matej Kovačič / Institut Jožef Stefan / Slo- Tech, g. Igor Rojs, Specializirano državno tožilstvo in dr. Sabina Zgaga, Ustavno sodišče RS poskušali razpravo nadaljevati na temeljih predhodnih dogodkov, kjer se je odpirala obravnavana tematika. Posebej je bil poudarek usmerjen k razpravi o pravnih vidikih omenjenega procesa in seveda potrebi, da zakonodajalec bolj podrobno opredeli odgovorno razkrivanje varnostnih ranljivosti. Seveda se je razprava usmerila tudi v podrobno razjasnitev in opredelitev subjektov, ki izvajajo odgovorno razkrivanje varnostnih ranljivosti.

V nekaj dneh bo na spletnih straneh vseh treh organizacij, ki so organizirale omenjeni dogodek dostopen video posnetek dogodka z zaključki. Le ti bodo vsekakor dobrodošel temelj za nadaljevanje javne razprave.

Posebno vrednost so dogodku dodali člani Slovenskega združenja za korporativno varnost, ki so kot predstavniki upravljavcev kritične infrastrukture odprli pomembna težišča, ki jih bo potrebno upoštevati za učinkovito urejanje tega procesa.

 

Uvodna predstavitev Informacijske pooblaščenke ppt-icon

Povezava na zaključke posveta z video posnetki  internet .

Fotogalerija

 

DSC_1151   DSC_1147

DSC_1146   DSC_1152

DSC_1157   DSC_1159

DSC_1165   DSC_1163   

DSC_1166   DSC_1168B

DSC_1169   DSC_1167

DSC_1177   DSC_1175   

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.
V REDU
Cookies help us deliver our services. By using our services you agree to our use of cookies.
OK