Zaključen letni posvet Nadzor na delovnem mestu - vrhunski dogodek, ki postaja tradicionalen

 

Letni posvet Nadzor na delovnim mestu je postregel z vsebinsko zelo zanimivim programom. Posvet je z uvodnim nagovorom odprl moderator dogodka dr. Denis Čaleta, predsednik Slovenskega združenja korporativne varnosti. Le ta je izpostavil pomembnost takih letnih dogodkov in napovedal zanimive vsebine, ki smo jih lahko slišali v nadaljevanju.

Vsebinsko je posvet z odličnim predavanjem odprl mag. Štefan Gostič, direktor kadrovske službe, Kia Motors Adria Group. V svojem predavanju nam je slikovito prikazal, kako lahko učinkovit kadrovski postopek zmanjša kasnejša tveganja vezana na ključne kadre v podjetju. V nadaljevanju nam je pravne vidike pri disciplinski obravnavi zaposlenih, sodno in nadzorno prakso predstavila mag. Klavdija Erjavec, sicer odvetnica specialistka za področje delovnega prava in prava socialne varnosti. Prvi sklop pa je zaključila dr. Sonja Robnik, samostojna raziskovalka in strokovnjakinja za raziskovanje nasilja na delovnem mestu, s predavanjem z aktualno temo Nasilje na delovnem mestu oz. mobing med zaposlenimi.

V drugem delu nas je mag. Matjaž Drev, državni nadzornik Informacijskega pooblaščenca RS v dveh predavanjih seznanil, kakšna je lahko komunikacijska zasebnost na delovnem mestu (e-pošta, službeni računalniki, službeni telefoni…) in kdaj potrebujemo pooblaščeno osebo za varstvo podatkov (Data protection officer -DPO)? V nadaljevanju je g. Tanjšek, predstavnik Detektivske zbornice Slovenije, predstavil vlogo imajo detektiva pri nadzoru zaposlenih in primere zlorab bolniških odsotnosti.

V tretjem delu smo lahko poslušali zanimivo predavanje dr. Bertonclja, vidnega člana Slovenskega združenja korporaivne varnosti, v katerem nam je razkril nekaj malih skrivnosti, kako prepoznati laži pri zaposlenih. Zadnje predavanje je pripadlo zelo pomembni temi - informacijski varnosti. V slikoviti predstavitvi nam je g, Podgoršek, sicer strokovnjak za informacijsko varnost na Inštitutu za korporativne varnostne študije, prikazal, kako zagotavljati informacijsko varnost v razmerju problemov nadzora nad zaposlenimi.

Vsak od treh sklopov predavanj se je zaključil z vprašanji udeležencev, v katerih so izpostavili določene vsebine oz. težave s katerimi se spopadajo v svojih organizacijskih okoljih, na katere so predavatelji po svojih močeh podali prave odgovore.

V zaključku je moderator dogodka izr. prof. dr. Čaleta poudaril pomembnost takih strokovnih srečanj in izpostavil Slovensko združenje korporativne varnosti, kot primer dobre prakse, v katerem lahko člani izmenjujejo strokovna mnenja in skupaj rešujejo težave s katerimi se srečujejo v svojih delovnih okoljih. Hkrati je povabil vse prisotne k ponovni udeležbi na ta vsakoletni dogodek, ki bo septembra 2019.

 

Nadzor

Fotogalerija

 

DSC_0806  DSC_0811

DSC_0823  DSC_0825

DSC_0827  DSC_0831

DSC_0838  DSC_0846

DSC_0849  DSC_0851

DSC_0853  DSC_0864

DSC_0865  DSC_0872

DSC_0881  DSC_0880

DSC_0887  DSC_0889

DSC_0894  DSC_0873

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.
V REDU
Cookies help us deliver our services. By using our services you agree to our use of cookies.
OK