Člani Slovenskega združenja korporativne varnosti na obisku v podjetju BTC d.d.

 

Člani Slovenskega združenja korporativne varnosti so v okviru prvega letošnjega srečanja  obiskali podjetje BTC d.d. Podjetje, ki obvladuje največje trgovsko-nakupovalno središče v Sloveniji, je med drugim tudi korporacijski član združenja.

V prvem delu srečanja nam je g. Matija Repina, vodja službe varovanja, predstavil podjetje BTC v luči zagotavljana varnosti poslovnih procesov. Predstavil je kompleksno področje, ki ga poskušajo obvladovati. Sicer podjetje ne obvladuje kritične infrastrukture, vendar se na njenem ozemlju nahajajo določeni pravni subjekti, ki jo. Tako smo lahko videli, kaj pomeni soodvisnost v pravem pomenu besede in kako obvladovati tveganja iz tega naslova.

V nadaljevanju je besedo prevzel g. Matej Bregar, vodja IT oddelka v podjetju in nam predstavil izzive s katerimi se srečujejo v podjetju na področju informacijske varnosti. Izpostavil je pomen nenehnega izobraževanja zaposlenih. V konstruktivni razpravi smo lahko zaznali izziv, da informacijska varnost dobi pravo mesto znotraj podjetja in to v oddelku korporativne varnosti.

V drugem delu našega srečanja so nas gostitelji popeljali do kopališča Atlantis. Ogledali smo si osrčje objekta – kletne prostore s strojnico, kjer se začne proces nemotenega in varnega počutja obiskovalcev. Videli smo lahko s kakšnimi tveganji se srečujejo v tem objektu, ter si ogledali še nadzorno sobo.

V zaključku se je dr. Denis Čaleta, predsednik Slovenskega združenja za korporativno varnost, gostiteljem zahvalil za topel sprejem s predajo plakete združenja. Srečanje smo zaključili v prijetnem klepetu in izmenjavi izkušenj s področja korporativne varnosti.

Fotogalerija

 

DSC_1006 DSC_1009

DSC_1011 DSC_1016

DSC_1015 DSC_1017

DSC_1018 DSC_1019

DSC_1027 DSC_1030 

 DSC_1026 DSC_1031

DSC_1020 DSC_1021

DSC_1023

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.
V REDU
Cookies help us deliver our services. By using our services you agree to our use of cookies.
OK