Člani Slovenskega združenja korporativne varnosti na obisku v podjetju GEN energija
.
Tokratno srečanja članov Slovenskega združenja korporativne varnosti je gostilo podjetje GEN energija. Glavna tematika srečanja je bila predstavitev izkušenj, ki jih imajo kolegi v skupini GEN na področju upravljanja tveganj v elektro-energetskem sistemu. Skupina GEN je sicer vodilna slovenska elektroenergetska skupina, ki združuje podjetja za proizvodnjo električne energije, trženje in prodajo ter razvoj. Električno energijo proizvajajo iz trajnostnih, nizkoogljičnih virov energije - jedrske energije, vodne energije in sončne energije.
V uvodu nas je nagovoril predsednik združenja dr. Denis Čaleta. Izpostavil pomen podjetij, ki so nosilci kritične infrastrukture ter obvladovanje tveganj, ki so povezana s tem področjem. Nato je predal besedo gostitelju srečanja g. Alešu Buršiču, vodji službe kakovosti. Le ta nam je v kratkem predavanju predstavil delovanje skupine GEN in tveganja s katerimi se srečuje ta pomembna institucija. Poseben poudarek je bil na izzivih, ki jih prinaša področje kibernetske varnosti.
V nadaljevanju smo si lahko ogledali center vodenja. V zelo slikoviti predstavitvi so nam prikazali kako poteka pretakanje električne energije od proizvajalca do velikih odjemnikov. V zadnjem delu vodenega ogleda podjetja smo si lahko ogledali zelo zanimiv interaktivni multimedijski center - Svet energije, ki ponuja poglobljeno potovanje v svet energije in energetike.
V zaključku se je dr. Denis Čaleta, predsednik Slovenskega združenja za korporativno varnost, zahvalil gostiteljem za gostoljubnost s predajo plakete združenja in priložnostnih daril. Posebej je bilo izpostavljeno, da so priložnosti za neposredno izmenjavo dobre prakse in izkušenj redka priložnost, ki jo v okviru Slovenskega združenja za korporativno varnost še posebej skrbno negujemo. Srečanje smo zaključili ob izvrstni pogostitvi v prijetnem klepetu in izmenjavi izkušenj s tega področja.

Fotogalerija

 

DSC_1548   DSC_1552

DSC_1555   DSC_1562

DSC_1567   DSC_1571

DSC_1577   DSC_1581

DSC_1588   DSC_1600

DSC_1607   DSC_1611

DSC_1615   DSC_1617

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.
V REDU
Cookies help us deliver our services. By using our services you agree to our use of cookies.
OK